preloader

Blog

5 gouden verzorgingstips voor mannen om fris en verzorgd de zomer in te gaan

Wat een goed nieuws hebben we afgelopen dinsdag gekregen van de overheid: de terrassen mogen weer open! Het is een eerste stapje in de goede en normale richting. Wij staan zelf ook te trappelen.

Niet iedereen is even ijdel en wij zijn de laatsten die zeggen dat jij dit wil of moet zijn. Maar goed voor de dag komen willen we allemaal toch? Eerder hadden we al 4 tips voor de mannelijke huid. Hierbij een vervolg met 5 dagelijkse, gouden verzorgingstips om te ‘shinen’ op het terras:

  1. Reinig je gezicht

Zeep en water kunnen goed voor je huid zijn. Maar mannen let op: bij gezichtsverzorging ligt dat toch net even wat anders. Hier dien je een basisproduct reiniging voor te gebruiken dat afgestemd is op de tere huid, of dit nu vettig, droog of ergens daar tussenin is.

  1. Scrub je huid

Scrub zowel je huid als je gezicht twee keer per week. Waarom? Met een goede scrub verwijder je dode huidcellen waardoor diepgewortelde viezigheid verdwijnt.

  1. Hydrateer! 

Het beste is om je gezicht dagelijks te hydrateren met een goede moisturizer zodat je huid glad, helder, fris en jong blijft. Je huid zal beter aanvoelen en het voorkomt vlekken of uitslag. Neem hierbij ook je nek mee, je nek is namelijk extra vatbaar voor droogheid door het scheren.

Een geschikt product hiervoor is de Pestle & Mortar Hydrate Lightweight Moisturiser. Deze kun je vinden in de introductiebox van Misterybox.

  1. Gebruik oogcrème

Vaak wordt een oogcrème door mannen over het hoofd gezien. Echter is dit essentieel in de dagelijkse verzorgingsroutine voor mannen. Waarom dan?? Nou, dat heeft twee redenen. Als je last hebt van donkere kringen onder je ogen is een goede crème de oplossing. Een goede oogcrème voorkomt namelijk wallen. Daarnaast vermindert het rimpels. A dream comes true! En een bijkomend voordeel: je hebt hiervan echt maar een beetje nodig.

  1. Parfum

Kies voor een heerlijke geur die bij jou past. In de zomer kies je voor een lichtere geur dan in de winter. Twee keer spuiten is voldoende, anders kan je huid geïrriteerd raken. En je kunt nog wat langer met jouw eau de parfum doen, win-win dus. Bij voorkeur op plekken op de huid waar je je hartslag goed voelt, bijvoorbeeld aan de binnenkant van je pols, elleboog, knieholte en in je hals. Ook je haar is een goede drager van parfum, loop dus lekker door die parfumwolk! Wijzelf zijn groot fan van Fugazzi. Zo is de Fugazzi Saint Remy Extrait de Parfum te vinden in Misterybox Introductiebox

Zo zie je maar, huidverzorging voor mannen kan best eenvoudig zijn. Het is een kwestie van proberen en je verzorgingsroutine aanpassen. Met het abonnement op verzoringsproducten voor mannen krijg jij de kans om nieuwe huidverzorgingsproducten te ontdekken.

Huidverzorging voor mannen – 4 praktische verzorgingstips

Sta je net lekker onder de douche, is de shampoo alwéér op.. Ach dan smeer je toch gewoon die tube shower gel in je haar?! Goed voor jezelf zorgen klinkt makkelijk, maar skin care kan af en toe knap lastig zijn!

Ook wij zijn in het verleden niet altijd even goed geweest voor onze huid. Die tube shower gel klonk namelijk toch wel verdomd herkenbaar..

Wanneer doe je het dan goed en zorg je als man goed voor je huid? En wat moet je wel of niet meenemen in jouw verzorgingsroutine?

We begrijpen dat jij niets hebt aan een abstract cliché antwoord zoals ‘waar jij je goed bij voelt’. En daarom geven we je hierbij 4 verzorgingstips voor het perfecte gebruik van verzorgingsproducten voor jou als man:

  1. De huid van een man is relatief dik, stevig en elastisch. Vaak ook wat gevoeliger en sneller vochtarm omdat wij mannen nou eenmaal wat sneller en meer zweten. Ga daarom op onderzoek uit naar wat bij jouw huid past en waar jouw huid goed op reageert. 
  2. Grijp jij je gezichtscreme stiekem uit de beautybox van je vriendin of moeder? Dat raden we je sterk af; voor je het weet heb je een blauw oog. Houdt dat je niet tegen? Check dan eerst even of je een genderneutrale of gezichtscrème voor mannen te pakken hebt. Op die manier herstel en voorkom jij een droge huid. Een droge huid komt namelijk relatief vaak voor bij mannen.
  3. We begrijpen maar al te goed dat je graag je gezicht en lichaam wilt reinigen. Wij adviseren een reinigingsproduct welke naast hydratatie ook geschikt is voor de gevoelige huid.
  4. Gebruik jij al after shave? Als je van een gladde huid houdt is een goede after shave moisturizer een absolute must. Deze zorgt voor extra zachtheid & hydratatie na het scheren. Doe het helemaal top en kies voor een after shave met een heerlijke geur, dan kun je jouw eau de cologne in het kastje laten staan. 
© 2020 MISTERYBOX.